Marknaden i Alcudia

Den muromgärdade staden Alcudia på norra Mallorca har en mycket bra marknad som hålls på tisdagar och söndagar mellan klockan 08:00-13:30. Det är en av de viktigaste marknaderna på ön tack vare sin mysiga och avslappnade atmosfär och det stora utbudet av produkter som finns tillgängliga.

Marknadsstånd kantar ytterväggarna av muren och fortsätter in i centrum av staden. De yttre stånden säljer ett urval av kläder och lädervaror; bälten, väskor och plånböcker. Många av dessa säljer samma eller liknande saker. Innanför murarna och nära centrum av staden är urvalet större och mer unikt. Här finns också mer genuint hantverk som konst, keramik, smycken, handgjorda tvålar mm.

Det finns gott om restauranger och caféer i staden, där du kan njuta av ett mellanmål eller en lunch när du behöver en paus. Passa även på att utforska de gamla murarna och andra historiska monument i Alcudia medans du är där.

Bor du i Alcuida’s närområde finns det regelbundna bussar, exempelvis från den staden Pollenca. Vistas du i Port de Alcudia kan du hyra en cykel och cykla till gamla stan för att besöka marknaden. Det går även att ta en buss hit från Palma.