Loppmarknaden i Consell

Den första loppmarknaden på Mallorca anordnades i staden Consell. Idag är denna loppis Mallorcas största och den anordnas varje söndag förmiddag.

Det är mycket trevligt och bekvämt att gå runt på denna loppmarknad, eftersom stånden är uppställda längs stora gator, vilket förhindrar att trängsel uppstår. Marknaden består ofta av mer än trehundra stånd och ändå finns det ibland folk som inte får tillstånd, då det inte finns tillräckligt med utrymme.

Klockan halv sju på morgonen börjas det att ställas i ordning alla bord, efter att man har betalat en avgift. Många av säljarna är utlänningar, äldre par som har bosatt sig på Mallorca och som bestämt sig för att bli av med några av sina ägodelar mot lite vinning. Andra är ungdomar som har grävt runt på vinden och källare för att få lite extra pengar.

Mångfalden av artiklar på denna marknad är oändlig, det finns en blandning av begagnade kläder, leksaker, möbler, smycken, tavlor, bruksredskap, verktyg och en hel del oväntade och spännande föremål.

Många antikvarier har blivit medvetna om fördelarna med denna loppmarknad, som kan föra samman mer än sjutusen människor varje söndag. Några av dem kommer med en del av sina lager, även om just de försöker att behålla sina butikspriser.