Inredningsbutiker på Mallorca

Palma är en mysig shoppingstad. Stor nog att alltid ha något nytt att erbjuda, men liten nog för att man ganska snabbt ska lära sig att hitta. Du kan shoppa på stora huvudgator, i gallerior eller i de trånga gränderna. Det finns många mindre exklusiva boutiquer och privata trendaffärer som köper in sitt eget sortiment. Givetvis finns det också de stora kedjorna och varuhusen, t.ex. El Corte Ingles som bjuder på det mesta av det bästa och de har också öppet hela dagen under siestan, då många andra butiker stänger. När det gäller just inredningsbutiker, så finns det ett stort utbud, kvaliteten är hög och variationen stor. Här kommer förslag på inredningsbutiker på Mallorca.

La Oca
C/ Berenguer de Tornamira 9, Palma
Kul inredningsbutik där man kan hitta allt möjligt från möbler till hushållsmaskiner och dekoration till hemmet. Ett bra ställe att hitta roliga och användbara presenter.

Sleeping Company
C/ Espartero 6, Palma
Sleeping Company är en riktig ”mys-butik” med kläder, smycken, möbler, hushålls- och presentartiklar.

Kids home
Berenguer de Tornamira 11, Palma
En riktigt bra barnbutik med allt man kan tänkas behöva till barn och deras rum. Här kan du hitta roliga leksaker, lampor, tallrikar, badartiklar mm. Det finns också möbler, barnvagnar och annat.

Kidshome

Rialto Living
C/ Sant Feliu 3C, Palma
Rialto Living är en svenskägd, riktigt bra livsstils konceptbutik som ligger i det kända området La Lonja i Palma city. Butiken erbjuder 800 kvadratmeter heminredning, mode, konst, gåvor, böcker och tillbehör. Det finns också ett café, den perfekta platsen att träffa vänner för en avslappnad lunch eller fika.

Forn dels Encants
C/ Llotgeta 8, Palma
Forn dels Encants ligger mitt i centrala Palma, på en av kullerstensgatorna i gränden inte långt från Placa Major. Det är en underbar liten butik med möbler, heminredning och presentartiklar.

Bondian Living store
Can Veri 5, Palma
Bondian Living öppnade sin första butik i centrala Palma 2013. Butiken ligger i en historisk byggnad i gamla stan. Den har sin egen gård och en butiksyta på 400m2, med ett brett urval av designmöbler och heminredning. Personerna bakom Bondian Living varumärket, är Diana Huete och Patrick Wünsche, som fokuserar på unika inredningsdetaljer med influenser från New York och Madrid.

Bconnected
HOME: Pl. Verge del Miracle 3, Santa Catalina, Palma
CONCEPT STORE: C. Dameto 6, Santa Catalina, Palma
LIVING: C. Dameto 7, Santa Catalina, Palma
En favoritbutik i Palma är Bconnected. Det är egentligen en fastighetsbyrå, som har utvecklat företaget till att även ha butiker med inredning och mode i stadsdelen Santa Catalina. Det finns även en större butik i samma område med möbler. Bconnected har en himla massa olika prylar och det kan vara lite rörigt ibland, men man hittar ofta roliga saker till bra priser.

Zara Home
Passeig del Born 15, Palma
Av. Alexandre Rosselló 22, Palma
Zara Home är en mycket trevlig spansk inredningsbutik med riktigt bra priser. Mycket av deras saker går i en romantisk lantstil med diskreta färger i vitt, guld och silver. Men de ändrar också ofta sitt sortiment och kan ta in djurmönstrat, fjädrar och färgglatt, lite beroende vad som är på modet. Zara Home är ett måste när man är i Spanien, och i Palma city finns två butiker. På Zara Home hittar man alltid något fint att förgylla hemmet med.

Zara Home

Negre Studios
Avda. Joan Miró, 262, Marivent
Negre är en design möbelbutik online, med ett ”showroom” i Marivent strax utanför Palma. De erbjuder det bästa inom design möbler, belysning och tillbehör, med märken som &Tradition, Andreu World, Arper, Bocci, Brokis, Flexform, Flos, Fontana Arte, Gervasoni, Knoll, Vondom, Kettal, Mattiazzi, Muuto, Santa & Cole, Thonet och mycket mer. De säljer bara äkta licensierade original. I sortimentet finns produkter för både inomhus och utomhus bruk, som sticker ut genom design och funktionalitet, och alltid med bästa material och kvalitet.

Living Furniture San Agustin & Son Bugadelles
Avenida Joan Miro 305, San Agustin
Carrer de la mar mediteraneo 32, Son Bugadelles
Living Furniture är ett svenskägt inredningsföretag, som har en butik i Malmö, Sverige och 2 butiker på Mallorca. De gör sina inköp runt om i världen och vill erbjuda sina kunder unika kvalitetsprodukter till bra priser. De har även egen design och tillverkning. Butikerna har ett inspirerande sortiment av inredning för badrum, sovrum, vardagsrum och altan.

Mestre Paco
C/ Rotonda de Can Berenguer s/n, Pollenca
Mestre PacoI är en häftig inredningsbutik som ligger i Pollenca med en känsla av medelhavet och mycket möbler med den avskalade drivvedsstilen. Förutom butiken, gör ägarna också inredningsjobb åt kunder.

Galerià Barcelò
C/Llaneras 38, Santanyí
Galerià Barcelò ligger i den vackra byn Santanyi och måste vara en av Mallorcas största och kanske bästa antikaffärer. Det är en enorm butik fördelad på två butiker, som ligger mitt emot varandra på huvudgatan. Här finns allt från vackra antika lampor till gigantiska kyrkodörrar, antika terrakotta krukor, marockanska lyktor och korgar.

Trastos
C/Cala Llonga s.n. Calonge
I den lilla byn Calonge på Mallorcas sydöstra kust, ligger en riktig favorit med sina antika möbler och detaljer från Indien, Indonesien mm. De har även en verkstad som på uppdrag tillverkar och lagar möbler i den asiatiska stilen.