Joanna välkomnar dig till sin keramik studio i den bedårande lilla byn Deia på västra Mallorca. Här kan man få se när Joanna skapar med keramik, se hennes utställning och såklart även köpa med sig av hennes vackra konstverk. Joannas keramiska konst återspeglar den vackra naturen på Mallorca och speciellt Deia området och berskedjan Serra de Tramuntana, som blev ett världsarvsområde 2011.

Som simmare och älskare av havet gick Joanna med i Asociacion Ondine, en lokal förening som arbetar för att hålla vattnet runt Mallorca fullt av marint liv och fritt från skräp. Halva vinsten från hennes fisk keramikplattor går till att stödja deras jobb. Joanna har nyligen också blivit ekoartist.

Hälsa från Mallorcaguide.se vid ditt nästa besök i Joannas studio och du får en liten souvenir tillsammans med ditt köp!

Joanna Kuhne

Joanna föddes i Chicago Illinois, USA och gick på University of Illinois och tog examen i skönkonst och specialiserat sig på keramik och glasskulptur. Hon är också utbildad i målning och tycker om att måla keramik.

År 1980 började Joanna arbeta på segelbåtar, korsade Atlanten, seglade över Medelhavet och besökte många öar på vägen. Efter ett år på båten lade de till i hamnen i Palma de Mallorca. Joanna letade sig fram till den lilla konstnärsbyn Deia i bergen, och har bott där sedan dess.

Tillsammans med sin tidigare man, skaffade hon två barn och öppnade ett café. Joanna började skapa keramik till caféet och folk började köpa konsten på väggarna och uppmuntrade henne till att skapa mer. Efter att ha sålt caféet 1997 har Joanna ägnat sig åt keramik på heltid. De flesta hotell, caféer och restauranger i Deia-området visar upp hennes keramik som återspeglar naturen och havet runt Mallorca.

Skålar, tallrikar, bordslampor och namnskyltar med mera..

Joanna gör skålar och tallrikar av olika storlekar, former och motiv, var och en unikt målad. Hon målar hela skålen, inte bara insidan. Målningarna återspeglar den rika floran som växer runt Deia, samt havslivet.

Joannas bordslampor är handgjorda och finns i olika former, storlekar, texturer, finish, lerfärger och mönster.

Att ha en skylt utanför sitt hus för att identifiera det, är en sed på Mallorca. Joanna har gjort hundratals skyltar, inte bara för hem, utan även för hotell, restauranger, gatuskyltar och riktmärken. Designa din egen personliga skylt och välj lertyp, storlek, typsnitt, finish och färg.

Joanna gör keramiska målningar på stora plattor, perfekt för badrummet eller vid poolen eftersom de är vattentäta. Alla motiv kan beställas. Kakelplattorna är monterade på marint ved som tål vatten.

Dessa konstverk kommer att lysa upp ditt vardag och påminna dig om din tid i Mallorca!

Hälsa från Mallorcaguide.se vid ditt nästa besök i Joannas studio och du får en liten souvenir tillsammans med ditt köp!

Hemsida: www.ceramicsbyjoanna.com
Kontakt: joanna@deya.de

Telefon: +34 656 274 897
Adress: C/ Es Porxo No. 1, Deia