Sierra de Tramuntana, Vandra, Berg, Mallorca, Cykling

Bergskedjan Sierra de Tramuntana.

Det var bergskedjan Sierra de Tramuntana som förde de första turisterna till ön under tidigt 1900-tal. De var fascinerade av bergens skönhet och än idag finns det utsiktsplatser kvar som är byggda av de första beundrarna. Årligen kommer hundratusentals turister och vandrar, cyklar och beskådar bergskedjan. Bergen kryllar av vackra och pittoreska bergsbyar som ungefär har sett ut på samma sätt sen flera hundra år tillbaka i tiden. Söker ni kultur, historia, gastronomi och motion, då har ni hittat rätt.

Bergen erbjuder många olika vandrings- och cykelleder och det går även att köra bil eller åka med kommunala kommunikationer mellan byarna och platserna. Kör ni bil eller cyklar i bergen så tänk på att vägarna är mycket kurviga, på många platser smala och med branta stup längsmed sidorna.

Högsta bergstoppen heter Puig Major och mäter hela 1445 meter över havet, totalt finns det 10 toppar som når över 1000 meter. De högsta topparna ligger i närheten utav Lluc. Om vinterhalvåret är det inte ovanligt att de högsta topparna är klädda med snö. På sommaren flyr många bofasta på ön upp i bergen för att kyla ner sig de heta dagarna.

Sierra de Tramuntana finns med på UNESCO:s världsarvslista under kategorin Kulturella landskap. Se den officiella hemsidan med massor utav information:  www.serradetramuntana.net/en

Länk till information om olika vandringsleder på Mallorca: www.conselldemallorca.net

Vill du vandra på Mallorca med professionell guide?


Mallorca hiking, vandring, Mallorca,

Mallorca Hiking

Mallorca Hiking är det lilla företaget som erbjuder ett brett utbud av utomhusaktiviteter runt hela Mallorca. Mallorca Hiking är det perfekta valet för grupper som är ute efter ett oförglömligt minne av ön under sitt besök. Deras huvudsakliga verksamhet är vandringar, flerdagsvandringar, cykling och stavgång. De organiserar även speciella vandringar med olika teman som ex. teambuilding samt guidade cykelturer.

Mallorca Hiking drivs av svensktalande Nina Harjula som är en professionell och erfaren bergsvandringsguide från Finland. Nina har bott i Spanien under de senaste 12 åren. Hon är utbildad bergsledare och medlem i det Baleariska förbundet för olika bergsaktiviteter och klättring (FBM) samt i föreningen för professionella bergsguider på Mallorca (ATGMB). De erbjuder vandring på svenska, finska, engelska, spanska samt katalanska. I priserna ingår civil ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring som täcker alla Mallorca Hikings aktiviteter och deltagare. Läs mer om Mallorca Hiking här.

Hemsida: www.mallorcahiking.com
Kontakt: info@mallorcahiking.com
Aktivitetskalender: www.mallorcahiking.com
Tel: +34 699 906 009

Comments are closed.