Flyboard, Mallorca, Magaluf, Portals, Vattensport, sport
Testa flyboard på Mallorca!

Kul med vattensporter på Mallorca

Stand up paddle (SUP)

Stand up paddle har tagit världen med storm och är verkligen en aktivitet som passar alla. Medelhavets varma vatten är perfekt för vattenaktiviteter och vi rekommenderar alla att testa. Det går att hyra brädor per timma på flera orter på Mallorca. Det finns olika brädor som är mer anpassade för nybörjare och har bra stabilitet. Det går även att följa med grupper med guide som tar er till vackra snorklingsvatten.

FlyBoard

Simma som en delfin eller flyg upp i luften som stålmannen, testa den nyaste vattensporten FlyBoard! Instruktören tar er med ut i båten, de demonstrerar och ger tips på hur ni ska bemästra de 215 hästkrafterna som strax ska ta er högt upp i luften över vattnet.

Jet Ski

Att hyra Jet Ski på Mallorca är ett fantastiskt sätt att åka runt och upptäcka de vackra små vikarna och långa stränderna. Värt att poängtera är att det krävs licens för att få hyra en Jet Ski. Vattenskotrarna som går att hyra vid stränderna kräver dock ingen licens, då man endast kör runt en markerad bana. För er som har licens så finns det alla möjligheter att hyra Jet Ski från ett par timmars tid eller längre.

Kajak

Se Palmabukten från ett annat perspektiv under en kajaktur eller paddla kajak på de djupblå vattnen vid Mallorcas södra kust. Upptäck dolda vikar och hemliga stränder. Simma och snorkla med det Baleariska havets marina liv. Under en kajaktur så lär man sig att bemästra en kajak under kunnig ledning.

Kitesurfa

Kitesurfing på Mallorca är mycket populärt och det finns möjligheter för er som önskar att testa på denna häftiga vattensport. Den bästa platsen för kite är Pollensabukten på norra delen av Mallorca. Här blåser frisk vind rakt mot land i stort sätt varje dag mellan maj och september och vattnet är grunt. Är du en inbiten kitesurfare så finns utrustning att hyra och önskar ni att gå en kurs så ges det på i stort sätt alla nivåer.

Paragliding

Upplev paragliding och pirret i magen när ni svävar högt över det Mallorkinska landskapet. Att flyga paragliding kan nästan alla göra och känsla av att vara fri som en fågel och följa havsbrisen och de varma vindarna ner mot land är fantastisk. Det finns platser på Mallorca som lämpar sig utmärkt för just denna aktivitet och vanligtvis brukar flygturen vara på runt 20 minuter. Om väderförhållanderna är rätt så går det att flyga i upp till en timmas tid.

Kite, kitesurf, kitesurfa, mallorca, pollensa
Pollensabukten är utmärkt för kitesurfing.