Damma av vandringskängorna och ge dig ut och vandra på Mallorca.

Det är lätt att bli bortskämd på Mallorca av det vackra landskapet och de fantastiska vandringslederna. Ön har mycket att erbjuda och det finns vandringsleder som lämpar sig för nybörjare till avancerade klättrare. Bergskedjan har tio bergstoppar som når över 1000 meter för dem som söker utmaning. Att vandra på Mallorca har blivit otroligt populärt de senaste åren; den massiva bergskedjan Sierra de Tramuntana i väst och de mer blygsamma bergen Sierra de Llevant i öst ser allt fler besökare för varje år.

Den bästa säsongen för att vandra på Mallorca är på vintern, våren eller hösten, då sjuder bergen av liv och cykelturismen är även den stor. Just våren är en underbar tid att vandra, från februari fylls landskapen och blommor och grönska. Sensommaren och hösten är kanske inte så grönt, men havet är ljummet varmt för ett dopp. Fördelen under lågsäsong är också att priserna för boende och flyg är lägre, samt att temperaturen är mycket behaglig.

Regeringen har satsat mycket pengar i att utveckla vandringslederna och stigarna på Mallorca och de har blivit mycket mer tillgängliga. De flesta leder är utmärkta med träskyltar och med relevant information om leden. På Mallorca råder inte allemansrätten på samma sätt som i Sverige, så om ni stöter på vägar och stigar med grindar och staket och/eller som är tydligt markerade med “privat” eller liknande så gå inte in på dem.

Om ni vill ge er ut på egen hand så följ dessa länkar för att hitta olika vandringsleder på Mallorca:
www.infomallorca.net
www.conselldemallorca.net

Vill du vandra på Mallorca med professionell guide?


Experience Mallorca

Önskar ni att prova på vandring med guide så rekommenderar vi varmt företaget Experience Mallorca, som är specialister på att anordna äventyr på Mallorca! De har välutbildade och certifierade guider och turerna kan ges på engelska, spanska, franska alternativt tyska. De har fri upphämtning från ert hotell! I priserna ingår även olycksfall- och ansvarsförsäkring. De har turer till många olika vandringsleder, däribland till kända Torrent de Pareis och GR221.

Hemsida: www.experience-mallorca.com
Kontakt: info@experience-mallorca.com
Aktivitetskalender: www.experience-mallorca.es/calendario
Tel. +34 687 358 922
På sommaren är deras kontor öppet mellan kl. 10:00-13:00.
Adress:
Vent-i-Mar Apartments,
Josep Trias, 1
07458 Can Picafort
Mallorca


Film som visar delar utav den berömda och mycket populära vandringen Torrent de Pareis – med Mallorca Hiking.

 

Comments are closed.