Vattenparker / vattenland på Mallorca

På Mallorca skiner solen 300 dagar om året och sommarvärmen sträcker sig från maj till och med oktober. Vissa perioder under sommaren är det väldigt varmt och då kan det vara skönt att ägna sig åt svalkande aktiviteter.

Här kommer tips för små och stora semesterfirare, som vill ha en paus från solstolarna och testa sina gränser. På Mallorca finns flera vattenland och vattenparker med hissnande färgglada rutschbanor, vågbassänger och andra roliga aktiviteter.

Här kommer förslag på vattenland på Mallorca. Följ länkarna för att få mer information och se vattenparkernas placering på kartan nedan.

Vattenpark, waterpark, magaluf, nöjespark, Mallorca
Western Water Park i Magaluf

Western Water Park – Magaluf
”stort vattenland med vattenrutschkanor som får det att kittlas i magen, de minsta har en egen poolavdelning med rutschkanor, stora ytor finns för avkoppling, solning och picnics”
Katlantis – Magaluf
”en fantasifull mindre vattenpark med fästning och flera vridna vattenrutschbanor, en del av aktivitetsparken Katmandu”
Marineland – Costa de Blanes
“liten vattenpark med några små rutschkanor för mindre barn, en del av djurparken Marineland”
Hidropark – Alcudia
”stort vattenland med pooler och vattenrutschkanor, mer spänning för något yngre barnen, men det finns även en 54-håls minigolfbana och gigantiska flytande bollar att springa i”
Aqualand – El Arenal
“Mallorcas största vattenland med flera vattenrutschkanor, pooler, vågmaskin och andra aktiviteter, grönområden och snackbarer”