Surfa på Mallorca

Kan man surfa på Mallorca? Svarat är ja, men det är inte perfekta väderförhållenden året runt. Normalt är våren eller hösten bäst. Efter stormigt väder så kan det vara bra vågor, men det är en fråga om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. För surfprognoser på Mallorca följ denna länk. All information är på spanska, men det finns även bilder http://surfmediterraneo.com/baleares/.

Vilka stränder är bäst? Mallorca har massor med stränder, men de lokala surfarna hittar man oftast på Platja de Tora i Paguera, Cala Mayor stranden strax väst om Palma, och på Cala Mesquida nära Cala Ratjada som är en mycket populär strand för surfare. Playa de Muro, Cala Ratjada och Playa de Palma är stränder där du också hittar surfare.

Surfing utrustning? Det bästa är såklart att ta med sin egen utrustning. Men är du nybörjare eller för dig som inte orkar släpa med dig allt, så finns det surf-shoppar runt om på ön som hyr ut och förvarar surfutrustning, bland annat surfskolan Bonaona i Can Pastilla.

Surf lektioner? Det finns surfskolor på Mallorca som erbjuder lektioner för båda nybörjare och mer avancerade surfare. Då ingår utrustning och du får en introduktion på stranden, innan ni ger er ut i vågorna. Det finns alltid någon med dig i vattnet för tips och hjälp. Surf lektioner hålls på olika platser på Mallorca, beroende på vädret och tillgängliga vågor. Både den norra sidan av ön, som den södra sidan har utmärkta stränder för dig att lära dig grunderna i att surfa samt få lite mer mellanliggande erfarenhet.

Kommentera gärna

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn