Booking.com
Booking.com
Booking.com

Surfa på Mallorca

Kan man surfa på Mallorca? Svarat är ja, men det är inte perfekta väderförhållenden året runt. Normalt är våren eller hösten bäst. Efter stormigt väder så kan det vara bra vågor, men det är en fråga om att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. För surfprognoser på Mallorca följ denna länk. All information är på spanska, men det finns även bilder http://surfmediterraneo.com/baleares/.

Vilka stränder är bäst? Mallorca har massor med stränder, men de lokala surfarna hittar man oftast på Platja de Tora i Paguera, Cala Mayor stranden strax väst om Palma, och på Cala Mesquida nära Cala Ratjada som är en mycket populär strand för surfare. Playa de Muro, Cala Ratjada och Playa de Palma är stränder där du också hittar surfare.

Surfing utrustning? Det bästa är såklart att ta med sin egen utrustning. Men är du nybörjare eller för dig som inte orkar släpa med dig allt, så finns det surf-shoppar runt om på ön som hyr ut och förvarar surfutrustning, bland annat surfskolan Bonaona i Can Pastilla.

Surf lektioner? Det finns surfskolor på Mallorca som erbjuder lektioner för båda nybörjare och mer avancerade surfare. Då ingår utrustning och du får en introduktion på stranden, innan ni ger er ut i vågorna. Det finns alltid någon med dig i vattnet för tips och hjälp. Surf lektioner hålls på olika platser på Mallorca, beroende på vädret och tillgängliga vågor. Både den norra sidan av ön, som den södra sidan har utmärkta stränder för dig att lära dig grunderna i att surfa samt få lite mer mellanliggande erfarenhet.

Vi kan varmt rekommendera surfskolan Bonaona när du vill lära dig surfa på Mallorca:


Bonaona Mallorca – Surf School & Surf Café Bar

Bonaona är en välkänd surfskola & bar som ligger på stranden i Can Pastilla med fantastisk utsikt över Playa de Palma. Bonaona är en mötesplats för alla surfare, kitesurfare och vindsurfare på ön, de har öppet året runt och erbjuder gratis Wi-Fi, förvaring, duschar och bar/café.

Våg-säsongen är från september till april, men Bonaona erbjuder surflektioner och kurser för nybörjare och mer avancerade för både vuxna och barn året runt. De erbjuder även SUP (stand up paddle) lektioner, vindsurfing, kitesurfing, body board och uthyrning av utrustning. De anordnar även läger och organiserade turer.

Som nybörjare får du lära dig de grundläggande surfreglerna, paddelteknik, räddningsteknik och att rida på vågorna redan första dagen. I en kurs ingår: utrustning, instruktör, våtdräkt eller licra och försäkring. Bonaona erbjuder kurser över hela ön och kan även inkludera upphämtning på hotellet, lite beroende på vart du bor.

Hemsida: www.surfschoolmallorca.com
Kontakt: bonaonamallorca@gmail.com
Tel. +34 619 749 271 or +34 971 261 261
Adress: Carrer Palangres, 7 – 07610 Can Pastilla