Ta tåget till Port de Soller från Palma

År 1912 var tågbanan klar mellan Palma och Soller och året därpå var också järnvägen klar hela vägen till Port de Soller. De gamla antika vagnarna rullar än idag och charmar tusentals turister och bofasta årligen.

Tåget utgår från Plaza de España i Palma. Järnvägen är mycket karaktäristisk och sträckan mellan Palma och Port de Soller är otroligt vacker. Från Palma åker man igenom staden, vidare ut på landsbygden och snart börjar klättringen upp i bergen. Här bjuds man på fantastiska utsikter över bergen, havet och landsbygden.

På endast sju kilometer stiger järnvägen upp 199 meter med en lutning på 23 millimeter, spåren går genom gamla valvbroar och tretton tunnlar, den längsta hela 3 kilometer.

sollertågkarta

I Bunyola kan ni göra ett stopp och besöka fabriken Tunel, där Mallorcas mycket omtyckta örtbaserade likör tillverkas. På etiketten är det ett tåg som kommer ut ur en tunnel.

När ni väl är framme i Soller kan ni njuta av den mysiga lilla byns gränder, torg, kafeér och restauranger. I den gamla stadskärnan i Soller känns det som om tiden har vridits tillbaka ett sekel.

Från Soller kan man sedan forsätta ner till Porto Soller med den gamla spårvagnen som utgår precis där tåget kommer in. Resan ner till hamnen och stranden är ca 5 km och tar 20 minuter.

Om ni efter en lång dag i Soller inte önskar att ta tåget tillbaka till Palma, så går det bussar från både Port de Soller och Soller. Det finns en kortare busstur (linje 211), och en längre busstur (linje 210) som går utmed kusten med fantastisk utsikt.

För mer information, tidtabeller och priser om tåget och spårvagnen, följ länken: www.trendesoller.com

Vill du ha mer information om att boka en heldagstur med guide, tåg, spårvagn, båt och buss, klicka här.

Comments are closed.