Klipphoppning på Mallorca.

Klipphoppning eller Cliff jumping är en extremsport som blivit mycket populär på Mallorca. Det är en sport som man aldrig ska försöka sig på själv, utan man måste ha rätt utbildning och stöd från kvalificerade instruktörer.

Det finns flera företag på ön som anordnar klipphoppning. Man kan boka aktiviteten privat eller ingå i en grupp och få instruktioner hur man kan hoppa på ett säkert sätt ner i vattnet från olika höjder mellan ca 3-12 meter. Instruktörerna kommer att titta på hur du hoppar och om de känner att din teknik är tillräckligt bra, kommer de att ta dig till nästa nivå. Ingen press läggs på någon att hoppa, men för de som vill finns möjligheten att testa sina gränser.

Man kan utföra klipphoppning på många olika platser på ön, allt från Magaluf till Alcudia. Instruktörerna känner väl till havet och dess omgivningar på de olika platserna.

Många väljer att kombinera klipphoppning med andra aktiviteter på berg och i vatten. Det kallas ”Coasteering” och har blivit mycket populärt de senaste åren. Man kan kombinera aktiviteter som simning, abseiling, klättring, kanot och rock scrambling. En tur kan börja med att man klättrar runt bland klippor, hoppar i vattnet och kanske simmar in i en grotta. För att sedan fortsätta per kanot eller klättra uppför en vägg. Dessa aktiviteter finns tillgängliga året runt och passar perfekt som företagsevent eller familjeaktiviteter.

Så varför ligga vid poolen, när du kan få ut så mycket mer av din semester!

Vill du hoppa från klippor på Mallorca med professionell guide?


Experience Mallorca
Önskar ni att testa på klipphoppning så rekommenderar vi varmt företaget Experience Mallorca, som är specialister på att anordna äventyr på Mallorca! De har välutbildade och certifierade guider och turerna kan både ges på engelska, spanska, franska alternativt tyska. All utrustning ingår samt att de har fri upphämtning från ert hotell! I priserna ingår även olycksfall- och ansvarsförsäkring.

Hemsida: www.experience-mallorca.com
Kontakt: info@experience-mallorca.com
Kalender: www.experience-mallorca.es/calendario
Tel. 00 34 687 358 922
På sommaren är deras kontor öppet mellan kl. 10-13:00.
Adress:
Vent-i-Mar Apartments,
Josep Trias, 1
07458 Can Picafort
Mallorca