Höghöjdsbanor och bergsklättring på Mallorca

Forestal Park

Forestal Park är en nyöppnad (2015) äventyrspark som ligger mitt emellan Can Pastilla och Arenal vid stranden Playa de Palma. I denna park kan barn från 6 år (1.10 cm) och vuxna få prova på att klättra, hänga och åka linbana uppe bland trädens toppar. Parken har mer än 80 aktiviteter och den störta ”zip line” på Mallorca på hela 200 meter. Det finns även kurser speciellt anpassade för familjer, skolor, möhippor/svensexor och även mer avancerade för vuxna med tidigare erfarenhet. Man kan även anordna födelsedagskalas, teambuldingkurser och andra arrangemang i parken.

För att boka en dag på Forestal Park, klicka här.

Jungle park mallorca

Jungle Parc

Jungle Parc är en höghöjdsbana och äventyrspark för vuxna och barn. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och ha musklerna på spänn. Parken för vuxna ligger i Santa Ponsa och har tre olika leder med olika höjder och svårighetsgrader. Plattformarna varierar i höjd på mellan 3 till 10 meter och knyts samman av stegar, broar, rep, plankor och linbanor. På dessa äventyrsbanor kan de äldre barnen vara med om de uppfyller de krav som gäller på de olika banorna. I Bendinat finns Jungle Parc Junior, en äventyrsbana för barn från 4 upp till 11 år. Det finns 50 plattformar och 6 olika nivåer av banor. Kravet på längd är 105 cm. Detta är en aktivitet som vi varmt kan rekommendera för privatpersoner och även för grupper och företag. Jungle parc är vana vid att ta emot både mindre och större grupper. Jungel Parc Junior kan även anorda födelsedagskalas. Parkerna tillhandahåller all säkerhetsutrustning.

Bergsklättring

På Mallorca kan alla klättra, från nybörjare till proffs. Bergen är underbart vackra och bjuder på fantastiska vyer och den rödfärgade kalkstenen är av högsta kvalitet. Just kombinationen av vackra stränder, kuster och den dramatiska bergskedjan Tramuntana har gjort Mallorca till en mycket populär bergsklättrings destination. Bland professionella sportklättrar har Mallorca sedan länge varit känt och många förlägger sin vintersäsongs-träning här. Deep water soloing (DWS), har vuxit sig stort på Mallorca. Denna form av klättring innebär att ni klättrar utan rep längsmed och uppför kustklippor och om ni faller så är det vattnet som fångar upp er. Givetvis finns det även här olika nivåer av leder med varierande svårighetsgrad, om ni vågar testa! Bergsklättringen på ön är väletablerad med många olika bergsleder att välja mellan och professionella klättringsguider finns för alla nivåer av erfarenhet. Några populära områden att klättra i är trakterna runt Soller, Valldemosa och Bunyola. Utmana tyngdlagen och ge er ut på en underbara dag!