Fantastiska upplevelser med båt

Många har en dröm är att åka båt i Medelhavet och när man solar och badar vid någon av Mallorcas alla stränder, ser man verkligen hur trafikerat havet är av båtar och lyxyachter. Att hyra en båt en dag eller en vecka och upptäcka Mallorcas underbara vikar och kustremsa är en mycket minnesvärd upplevelse.

Mallorcas kust har vackra skyddade vikar med turkost blått vatten och varierad natur. De långa och vita sandstränderna och den branta kusten i nordväst, där bergskedjan Tramuntana möter havet, gör Mallorca till en spännande destination att hyra båt på.

Om våren och hösten är det mycket populärt att hyra segelbåt. Vindarna är lite starkare och passar utmärkt för segling. Ett tips är att hyra segelbåt och motorbåt under lågsäsongen; priserna är lägre och på hösten är havet fortfarande varmt. Är ni större sällskap brukar katamaraner vara ett bra alternativ, mer stabilt och rymligare.

Planerar ni inför ett företagsevent, bröllop eller privat event så finns det större båtar att hyra som katamaraner eller gamla segelskutor. Alla båtar går att hyra med skipper/kapten och på Mallorca är det ett krav på uppvisande av behörig licens om ni önskar att köra eller segla båten på egen hand. Utbudet är stort och det finns allt från små snabba RIB-båtar till lyxiga superyachts!

Vi rekommenderar varmt Vita Bel Charter när du ska boka en segeltur eller hyra en privat båt på Mallorca:


 Vita Bel Charter

Vita Bel har skapat minnesvärda segelturer runt kusten på sydöstra Mallorca under de senaste 12 åren och Vita Bel (båten själv) har varit upptaget kryssade i dessa vatten sedan 1995.

Upptäck avskilda vikar och grottor runt nationalparken Mondrago, Santanyi, Porto Colom, Portopetro och Cala d’Or som har områdets bästa stränder och snorkling. Prova även på stand-up paddel utan extra kostnad. Boka en delad tur och upplev din seglingstur tillsamms med andra, eller boka en privat segeltur endast för ditt sällskap. Det går även att skräddarsy en helt egen tur utefter önskemål, eller be Vita Bel att ta fram förslag på speciella arrangemang. Här kommer några av de turer som Vita Bel erbjuder:

”Classic Day Charter tur”

Efter ett välkomnande glas Cava, beger vi oss ut på havet eller längs kusten. Lär dig repen när vi går ut, eller bara njut av den fantastiska utsikten. Sedan ett stopp vid en av de många avskilda vikar i närheten av Cala d’Or, så att ni kan bada i det kristallklara vattnet, utforska omgivningarna med SUP, snorkla, eller koppla av i solen medan vi serverar dryck. Vi seglar sedan antingen norr till Porto Colom eller söderut till fantastiska Cala Mondrago. Här tappar vi ankare för att servera en läcker lunch vid 12-sitsigt bord under sufflett. Prova några av Mallorcas goda viner, eller ta ett dopp som en avslutning på dagen. Om ni har speciella önskemål om platser som ni vill de, kommer besättningen att göra sitt bästa för att utföra dessa önskemål.

När: april – november
Längd: 5 timmar (extra timmar till förfogande efter överenskommelse)
Starttid: 10:00 – lite beroende på säsong

Inkluderat: besättning, bränsle, lunch och öppen bar
Mötesplats: Marina Cala d’Or

”A la carte Sunset Dinner Cruise”

En 6-timmars privat kryssning i solnedgången som inkluderar en fantastisk ’a la carte’ middag med olika menyval. Lägg till ett urval av fina lokala viner, vågorna som slår omkring dig och kvällsbrisen som smeker ditt ansikte. Ni kan även dansa under stjärnorna eller ta ett kvällsdopp efter att solen går ner, en verkligt minnesvärd upplevelse.

När: maj – september
Längd: 6 timmar
Starttid: 16:30 beroende på säsong
Inkluderat: besättning, bränsle, middag och öppen bar
Mötesplats: Marina Cala d’Or

Förutom lunchturer och middagsturer, erbjuder Vita Bel även skräddarsydda turer. Kontakta dem här för mer information.


Företagsevent & teamaktiviteter

Företagsarrangemang är mycket populära på Vita Bel II, mindre affärsmöten och seminarier passar perfekt. Det är en avkopplande och stimulerande miljö och en spännande och minnesvärd upplevelse för dina kunder och gäster. Vi kan erbjuda välkomstdrink vid ombordstigning, förstklassig catering och öppen bar. Vad som inkluderas anpassas efter behov. Vi kan även hjälpa till med transport och andra aktiviteter.

Segling är en lagsport och en stor möjlighet för medarbetare att arbeta tillsammans och lära sig hanteringen av båten. Vi arrangerar aktiviteter för grupper att genomföra, utmaningar att övervinna, och kontrollerade ’risk’ situationer för att uppmuntra laganda. Vi kan utforma ett program, eller anlita en expert att utforma ett program för ditt företag. En segling med ditt team kan uppmuntra en ny anda av samarbete och kamratskap.

” Förra sommaren gjorde vi flera frierier, ett bröllop, en begravning, möhippor och svensexor, en bröllops frukost, ett födelsedagskalas, ett 40-årsjubileum och flera romantiska smekmånadsturer i solnedgången. Om du har en idé – dela den! Det är fantastiskt vad som kan göras på Vita Bel! ”

Hemsida: www.vita-bel.com
Kontakt: events@vita-bel.com
Tel: +34 649 18 95 95
Adress: Marina Cala d’Or, Mallorca