Dyka på Mallorca.

Mallorca har en helt ny värld att upptäcka under ytan i det klara vattnet. Sikten är oftast mycket god och vattnet är ljummet varmt om sommaren och hösten, alltså perfekt för dykning och snorkling! Är du nybörjare och vill testa på så finns det många dykskolor och centrum runt om på ön som erbjuder prova-på dyk och dykkurser. Är du en inbiten dykare så kommer du att finna massvis med olika och intressanta dykplatser att testa och Mallorca har dessutom många undervattensgrottor och tunnlar för utforskning. Medelhavet vimlar av fiskar, vattenväxter och många gamla förlista skepp.

Populära dykplatser är:

  • Vid bergskedjan Tramuntana – Här finner ni mäktiga klippformationer, undervattensgrottor och många av medehavets undervattensarter. Dyk vid Cap de Formentor, Port de Soller, Sant Elm eller vid naturreservatet Dragonera.
  • Palma bukten är en intressant dykplats med många förlista gamla vrak.
  • Den norra och nordöstra kusten vimlar av undervattensgrottor. Önskar ni dyka i någon utav dem så rekommenderar vi att ni följer med en instruktör. Det finns många vackra dykplatser runt Alcudia, Port Pollensa och hela den östra kusten.

Experience Mallorca
Önskar ni att testa på att dyka så rekommenderar vi varmt företaget Experience Mallorca, som är specialister på att anordna äventyr på Mallorca! De har välutbildade och certifierade instruktörer. All utrustning ingår samt att de har fri upphämtning från ert hotell! I priserna ingår även olycksfall- och ansvarsförsäkring.

Hemsida: www.experience-mallorca.com
Kontakt: info@experience-mallorca.com
Kalender: www.experience-mallorca.es/calendario
Tel. 00 34 687 358 922