Cykla på Mallorca.

Cykling är det bästa sättet att besöka städer, med en cykel täcker du mer distans och hinner därför med att se mer. Njut av en aktiv semester och upptäcka nya platser! Mallorca är en helt fantastisk ö att cykla på och vädret är nästan alltid perfekt för en cykeltur.

Det fullkomligt vimlar av cyklister runt hela ön. Bergskedjan Serra de Tramuntana reser sig längs hela den norra kusten och bjuder på underbara vyer, uppförslut och härliga utförskörningar på slingrande bergsvägar. Det södra landskapet på Mallorca är plattare och mycket populärt bland landsvägscyklister.

Fundera på vilken typ av cykling som ni är ute efter och leta sedan hotell i det område som ni önskar att utgå ifrån. Det finns ett bra utbud av cykeluthyrare på ön och du kan även boka en guidad tur för att få ut det mesta av din upplevelse.

Hyra cykel för en dag på Mallorca

Om du endast önskar att hyra cykel under en dag eller två, så finns det många uthyrare i turistområdena. I Palma stad så är cykelbanorna inte särskilt utbyggda, men cyklar ni söder längsmed kusten så finns fina cykelbanor ända bort till Arenal. Även på den sydvästra sidan om Palma hittar ni breda cykel- och gångvägar med start efter San Augustin och sedan kan ni cykla hela vägen till Santa Ponsa och vidare.

Cykla i området runt Alcudia och Port de Pollenca

Området runt Alcuia och Port de Pollenca är perfekta för cykling med stor variation. Cyklar du inåt landet eller söderut så är landskapet relativt platt och alla kan vara med och cykla. Vägarna erbjuder varierad terräng med vackra vyer. Från båda orterna når ni även bergen lätt och tuffare cykling väntar, men ni belönas rikligt av naturen och alla utförskörningar på serpentinvägarna.

Cykla med utgångspunkt från Playa de Palma

Här flockas cykelgrupperna och hotellen är vana vid de många cyklister som kommer för att träna under för- och eftersäsong. Förhållandena är idealiska för cykling och ni har närheten både till Palma, bergen, havet och det södra landskapet. Många professionella cyklister förlägger sina årliga träningsläger just här.

Palma området

Bor ni i Palma eller sydväst om staden, så bor ni väldigt nära bergen, men kan även nå det plattare landskapet i söder relativt lätt. Här kan ni även kombinera cykling med vad staden har att erbjuda med härliga caféer, butiker och restauranger.


Vill du hyra cykel eller cykla i grupp? Då rekommenderar vi er att kontakta:


Palma Bicycle Tours

Palma Bicycle Tours är det största företaget på Mallorca som specialiserat sig på guidade cykelturer och utflykter och nu erbjuder de även högklassig cykeluthyrning och cykelverkstad i deras nya butik på Avenida Gabriel Roca 12 i Palma. De har flera års erfarenhet av uthyrning av cyklar i Palma och har två uthyrningsbutiker; båda på hamnpromenaden (Av. Gabriel Roca 12 och 44). Deras mål är att göra ditt besök av Palma till den bästa upplevelsen på din semester. De erbjuder guidade cykelturer på flera språk; engelska, svenska, tyska, franska, spanska, katalanska, holländska och finska.

Kommer du med ett kryssningsfartyg? Ta kontakt med Palma Bicycle Tours och låt dem hjälpa dig att göra det mesta av din vistelse och se till att ditt besök blir en oförglömlig upplevelse. Med Palma Bicycle Tours finns möjlighet att starta och avsluta din guidade cykeltur från uthyrningsbutiken mittemot kryssningshamnen i Palma (Avenida Gabriel Roca 44), endast 2 minuters promenad från terminal 2.

Här kommer förslag på guidade cykelturer som Palma Bicycle Tours erbjuder:

Cykeltur & Tapas i Palma
Njut av en cykeltur i Palma och ta en paus för provsmakning av typiska spanska tapas. Turen inkluderar cykel, hjälm, engelsktalande guide, försäkring, dryck (vatten, kaffe eller öl) och 3 tapas.
35€ per person (minst 2 personer)
31€ per person (grupper med minst 4 vuxna)
20€ per barn (under 12 år)
För att boka, kontakta: tours@palmabicycletours.com

Cykel- & Kajaktur (4 timmar)
Kombinera två aktiviteter för en perfekt dag, cykla längs Mallorcas vilda kustlandskap och paddla kajak och simma i det härligt turkosa vattnet. Turen inkluderar cykel, hjälm, engelsktalande guide, kajak, flytväst, snorkel och försäkring.
För pris & för att boka, kontakta: tours@palmabicycletours.com

Mountainbike tur (2-5 timmar, beroende på sträcka och svårighet)
Utmana dig själv och följ med Palma on bike på en guidad mountainbike utflykt, helt anpassat efter dina önskemål, nivå och plats. Turen inkluderar mountainbike, hjälm, engelsktalande guide, cykel transport till startpunkten och försäkring.
Från 50€ – 80€ per person (beroende på rutt och storleken på gruppen)
För att boka, kontakta: tours@palmabicycletours.com

Hemsida: www.palmabicycletours.com
Kontakt:  tours@palmabicycletours.com
Tel: +34 663 931 200
Besöks adress 
(cykel uthyrning och guidade cykelturer): Avenida Gabriel Roca 12, 07014 Palma de Mallorca. Öppet: måndag – söndag 9-18

Kommentera gärna

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn