Booking.com
Booking.com
Booking.com

Cykla på Mallorca.

Cykling är det bästa sättet att besöka städer, med en cykel täcker du mer distans och hinner därför med att se mer. Njut av en aktiv semester och upptäcka nya platser! Mallorca är en helt fantastisk ö att cykla på och vädret är nästan alltid perfekt för en cykeltur.

Det fullkomligt vimlar av cyklister runt hela ön. Bergskedjan Serra de Tramuntana reser sig längs hela den norra kusten och bjuder på underbara vyer, uppförslut och härliga utförskörningar på slingrande bergsvägar. Det södra landskapet på Mallorca är plattare och mycket populärt bland landsvägscyklister.

Fundera på vilken typ av cykling som ni är ute efter och leta sedan hotell i det område som ni önskar att utgå ifrån. Det finns ett bra utbud av cykeluthyrare på ön och du kan även boka en guidad tur för att få ut det mesta av din upplevelse.

Hyra cykel för en dag på Mallorca

Om du endast önskar att hyra cykel under en dag eller två, så finns det många uthyrare i turistområdena. I Palma stad så är cykelbanorna inte särskilt utbyggda, men cyklar ni söder längsmed kusten så finns fina cykelbanor ända bort till Arenal. Även på den sydvästra sidan om Palma hittar ni breda cykel- och gångvägar med start efter San Augustin och sedan kan ni cykla hela vägen till Santa Ponsa och vidare.

Cykla i området runt Alcudia och Port de Pollenca

Området runt Alcuia och Port de Pollenca är perfekta för cykling med stor variation. Cyklar du inåt landet eller söderut så är landskapet relativt platt och alla kan vara med och cykla. Vägarna erbjuder varierad terräng med vackra vyer. Från båda orterna når ni även bergen lätt och tuffare cykling väntar, men ni belönas rikligt av naturen och alla utförskörningar på serpentinvägarna.

Cykla med utgångspunkt från Playa de Palma

Här flockas cykelgrupperna och hotellen är vana vid de många cyklister som kommer för att träna under för- och eftersäsong. Förhållandena är idealiska för cykling och ni har närheten både till Palma, bergen, havet och det södra landskapet. Många professionella cyklister förlägger sina årliga träningsläger just här.

Palma området

Bor ni i Palma eller sydväst om staden, så bor ni väldigt nära bergen, men kan även nå det plattare landskapet i söder relativt lätt. Här kan ni även kombinera cykling med vad staden har att erbjuda med härliga caféer, butiker och restauranger.


Vill du hyra cykel eller cykla i grupp? Då rekommenderar vi er att kontakta:


Palma on bike

Palma on Bike är det första företaget på Mallorca som specialiserat sig på guidade cykelturer och utflykter. De har 10 års erfarenhet av uthyrning av cyklar i Palma och har fyra uthyrningsbutiker; tre på hamnpromenaden (Av. Gabriel Roca) och en i den historiska stadsdelen El Born (Av. Antoni Marura). Deras mål är att göra ditt besök av Palma till den bästa upplevelsen på din semester. De erbjuder guidade cykelturer på flera språk; engelska, svenska, tyska, franska, spanska, katalanska och finska.

Kommer du med ett kryssningsfartyg? Ta kontakt med Palma on bike och låt dem hjälpa dig att göra det mesta av din vistelse och se till att ditt besök blir en oförglömlig upplevelse. Med Palma on bike finns möjlighet att starta och avsluta din guidade cykeltur från uthyrningsbutiken mittemot kryssningshamnen i Palma, endast 2 minuters promenad från terminal 2.

Här kommer några förslag på guidade cykelturer som Palma on bike erbjuder:

Cykeltur & tapas i Palma
Njut av en cykeltur i Palma och ta en paus för provsmakning av typiska spanska tapas. Turen inkluderar cykel, hjälm, engelsktalande guide, försäkring, dryck (vatten, kaffe eller öl) och 4 tapas.
35€ per person (minst 2 personer)
31€ per person (grupper med minst 4 vuxna)
20€ per barn (under 12 år)

Cykel- & Kajaktur (4 timmar)
Kombinera två aktiviteter för en perfekt dag, cykla längs Mallorcas vilda kustlandskap och paddla kajak och simma i det härligt turkosa vattnet. Turen inkluderar cykel, hjälm, engelsktalande guide, kajak, flytväst, snorkel och försäkring.
52€ per person (minst 4 personer)

Mountainbike tur (2-5 timmar, beroende på sträcka och svårighet)
Utmana dig själv och följ med Palma on bike på en guidad mountainbike utflykt, helt anpassat efter dina önskemål, nivå och plats. Turen inkluderar mountainbike, hjälm, engelsktalande guide, cykel transport till startpunkten och försäkring.
Från 50€ – 80€ per person (beroende på rutt och storleken på gruppen)

Hemsida: www.palmaonbike.com/es/tours
Kontakt:  tours@palmaonbike.com
Tel: 
+34 628 076 231
Besöksaddress:
Avenida Gabriel Roca 44, lokal 14