Caving – Grottutforskning

På Mallorca har havets erosion och den höga kalkhalten i marken har lett till att många grottor bildats. Hittills har man registrerat närmare 4.000 grottor på ön. Dessa grottor har under åren varit boningsplats, gömställe för smugglare och skådeplats för legender, och är Mallorcas osynliga landskap och berömda för sin mångfald och skönhet.

De största och mest kända grottorna på Mallorca är ”Cuevas del Drach” som ligger i Porta Cristo på sydöstra Mallorca, ”Las Cuevas de Artá” som ligger i kommunen Capdepera. Andra intressanta grottor som finns på ön är ”Las Cuevas dels Hams”, ”Las Cuevas del Campanet”, ”Las Cuevas de Génova” och en av Europas största undervattensgrottor ”La Cueva de Sa Gleda”.

Förutom dessa grottor så har Mallorca flertalet mindre, kanske mer svåråtkomliga, men helt otroliga torra grottor att utforska. Upptäck en fascinerande underjordisk värld genom att prova på grottutforskning eller caving som det också heter. Caving är ett riktigt äventyr och det finns flera företag på Mallorca som erbjuder turer i grupp. Caving finns på alla nivåer. Det finns grottor som är lämpliga för nybörjare, som kan utforskas genom promenader. Andra kräver krypande, krålande, hukande och klättrande. När man bokat en caving tur, får man följa med erfarna instruktörer som guidar dig genom dessa underjordiska landskap. Det finns många spännande natur fenomen under marken; klippor som glittrar som diamanter, spektakulära klippformationer, naturliga pooler, dolda rum och tunnlar som leder in i det okända. Man kan också boka sig på caving kurser där man får lära sig mer om de olika teknikerna för att ta sig igenom en grotta. En instruktör lär ut hur man använder utrustning, kartläggning och navigering i grottor, och visar de olika klippformationera som finns.

Varför inte besöka den lite mörkare sidan av Mallorca. Grottforskning, ett fantastiskt och ovanligt inslag i din semester!

Experience Mallorca
Önskar ni att testa på grottforskning så rekommenderar vi varmt företaget Experience Mallorca, som är specialister på att anordna äventyr på Mallorca! De har välutbildade och certifierade guider och turerna kan både ges på engelska, spanska, franska alternativt tyska. All utrustning ingår samt att de har fri upphämtning från ert hotell! I priserna ingår även olycksfall- och ansvarsförsäkring.

Hemsida: www.experience-mallorca.com
Kontakt: info@experience-mallorca.com
Kalender: www.experience-mallorca.es/calendario
Tel. 00 34 687 358 922