Djurparker på Mallorca

Safari Zoo i Porto Cristo

Safari Zoo ligger i Porto Cristo och är en djurpark med fritt strövande djur. Safari parken är ca. 3km lång och man tar sig fram med egen bil eller med safaritåget som går flera gånger om dagen. Man kör genom öppen terräng med fria djur som giraffer, noshörningar, zebror, gaseller, gnuer och många andra exotiska djur. En särskild höjdpunkt är parkens fräcka apor, som kommer nyfiket nära bilen.

Palma Aquarium, Palma de Mallorca, Barnaktivitet, fiskar

Palma Aquarium i Can Pastilla

Bryt upp från stranden och dyk in i Palmas aquariums spännande värld. Det är en fantastisk plats både för vuxna och för barn. Man kommer den marina världen väldigt nära och de har en av Europas djupaste inomhus akvarium fullt med olika fiskar och stora hajar på flera meter.

Utomhus finns en lekplats med ett stort piratskepp, en hoppborg, samt kontgjorda djur att klättra på. Heta dagar finns det även en fontän med strålar från marken som barnen kan plaska i (så glöm inte baddräkten). I anslutning till lekplatsen finns det flera restauranger med ett brett utbud av mat och fika. Det finns även ett aquarium utomhus med stora havssköldpaddor och dammar med koi fiskar. Inomhus finns också ett litet lekland, en restaurang och en souvenirbutik.

På Palma aquarium kan man även hyra in sig och anorda privata fester och tillställningar. Många anordar födelsedagskalas för sina barn, och för de lite större barnen går det även att anorda “sleep overs” så att barnen kan få sova med fiskar simmande runt omkring sig.

Boka ditt inträde till Palma aquarium, klicka här.

Delfiner, delfinshow, Marineland, Barnaktiviteter,

Marineland i Portals Nous

Marineland ligger vackert med underbar utsikt over hamnen och havet vid Portals Nous. Parken har en spektakulär delfinshow och även en show med sjölejon och papegojor. Det finns även pingviner och reptiler. Marineland är ett omtyckt utflyktsmål och besöks förutom av turister av många skolor på ön. Parken är också ett mycket populärt ställe för att anordna födelsedagskalas.

Boka inträde och transfer till Marineland, klicka här.

Zoo, Natura Parc, Sant Eugenia, Utflykt, barnaktivitet, Utomhusaktivitet

Natura Parc i Santa Eugenia

Natura Parc är en vacker naturpark som ligger i Santa Eugenia och är ett perfekt utflyktsmål för en härlig familjedag utomhus. De har många olika djur bland annat tigrar, zebror, apor, fåglar och reptiler. De erbjuder många olika utomhusaktiviteter för familjer och det är absolut värt ett besök. Här får ni lära er om Balearernas djur och växter i vacker miljö. Det finns ett café där man kan köpa dryck, snacks och även lite mat för att grilla. Det finns ett område med bord och bänkar och stora grillar.

La Reserva, Djur, Natur, Naturreservat, Puigpunyent, Palma de Mallorca

La Reserva i Puigpunyent

La Reserva Puig de Galatzó är ett unikt naturreservat som ligger i Puigpunyent. Här finns en variation av djur som lever i de vackra omgivningarna inne på reservatet. Man följer en naturskön vandringsled genom en lummig skog och under vägens gång möts man av vackra vyer över bergen och skogen som vattenfall, grottor och varierande natur. Det är ganska kuperat och många naturliga stentrappor, så mindre barn kan behöva lite hjälp att ta sig fram.

I mitten av vandringsleden finns en bar/café, en lekplats, toaletter, grillar samt pooler som är insprängda i berget (så glöm inte baddräkten). Man kan antingen ha med sig matsäck och eller något att grilla, eller så kan man köpa korv/kött i baren. Det finns flera olika områden med bord och bänkar, där man kan vila och äta sin mat. Dryck som vatten, läsk, vin, öl, kaffe och iskall slush finns också att köpas i baren.

Detta är en fantastisk plats att åka till med barn. Det finns en speciell avdelning där barnen får klappa åsnor, getter och får, och för de lite äldre finns klätterväggar, linbanor och gångbroar. Parken är också ett mycket populärt ställe för att anordna födelsedagskalas.

Rancho Grande, ridning, Alcudia, Pollensa

Rancho Grande i Alcudia

Rancho Grande är en gård som ligger på vägen mellan Arta och Can Picafort, precis innan avfarten till Son Serra de Marina. Gården är ett perfekt utflyktsmål för dig som besöker Mallorca, speciellt för familjer. Man kan ta med sig picknick, eller äta på gårdens restaurang. Här finns djur; hästar, kor, grisar, höns och även exotiska djur som apor, papegojor och annat. Det är helt gratis att gå in på gården, titta på djuren och äta medhavd picknick.

Rancho Grande är också den största hästgården på Mallorca. De erbjuder lektioner och turer för alla nivåer av erfarenhet. Önskar ni att följa med på en tur men inte vill sitta på hästryggen, så kan ni följa med i deras vagn som kallas Sangria Expressen. Det finns både dag- och kvällsutflykter. En utflykt som är mycket populär är en ridtur som avslutas med BBQ, sangria och linedans för den som vill.

Boka en heldagstur med hästridning på Rancho Grande, klicka här.

Barnaktivitet, Strutsar, Djur, Utflykt, Campos, Södra Mallorca

Artestruz – Strutsfarm

På den vackra landsbygden nära Campos ligger stursfarmen Artestruz Mallorca. Farmen drivs av en familj och de vackra fåglarna är riktigt magnefika. Tro det eller ej så går det att få rida på en struts och klappa strutsungar. Ni kan avnjuta en måltid på deras restaurang, allt går i strutsen tecken så självklart har de struts på menyn. Det finns också en butik med produkter helt gjorda av strutsa som skor, handväskor, handmålade strutsägg och torkat srutskött. De tar mycket god hand om djuren och är väldigt familjeorienterade, så ta med era barn och glöm inte kameran för att fånga några fantastiska ögonblick. Det finns en restaurang på gården.

Hitta dit: Om ni kör från Palma, så tar ni motorvägen mot Santanyi och följer den hela vägen till Campos. I Campos följer ni vägen mot Sa Rapita. Halvägs dit kommer en rondell, i den tar ni vänster mot Ses Salines, kör i 2 km och på er vänstra sidan kommer strutsfarmen!

Comments are closed.