Vingården Miquel Oliver

Efter 100 år i branschen är det ingen tvekan om att familjen som driver vingården Miquel Oliver har passionen för vin i blodet. Miquel och Pilar, sonson och barnbarn till Melchor Oliver, representerar den tredje och fjärde generationen av denna vinproduktionsfamilj. Som medlemmar i ett familje team arbetar de hårt varje dag för att uppnå en perfekt harmoni mellan det förflutna och nutid.

Man värnar om det förflutna; egendomen, passionen, engagemanget och naturligtvis vinstockarna. Dagens tillskott är en ungdomlig dynamik, modern teknik, innovation… och själva vinet. Oavsett vad framtiden medför, strävar de efter att fortsätta på samma sätt och med passionen som varumärke. Sedan 1912 har detta varit kärnan i vin med märket Bodega Miquel Oliver.

”D.O. Pla i Llevant de Mallorca”

Miquel Olivers viner är märkta med ”D.O. Pla i Llevant de Mallorca”. En ursprungs-beteckning som garanterar att vinerna kommer från Pla i Llevant-regionen. Förutom gårdens huvudsakliga fastighet i kommunen Petra, har de också vindlingar nära Felanitx och Manacor.

På Bodegas Miquel Oliver används inte växtbekämpningsmedel. Gården vårdar noggrannt om sina vinrankor, avlägsnar överflödiga skott och löv som hämmar vinstockens tillväxt. Ett tidskrävande manuellt arbete som ökar produktionskostnaden, men som värnar om naturen, gynnar den optimala tillväxten av druvorna och förbättrar den övergripande kvaliteten.

Den nya vingården

Gårdens nya byggnad ligger i kommunen Petra, omgivet av vinodlingar. Konstruktionen utmärker sig och har utformats med den senaste tekniken för att optimera och styra alla steg i vinprocessen; från mottagning av druvorna, åldrande i fat, tappning, åldring i flaskor, märkning och lagring. Vinodlingarnas närhet har en betydande påverkan på vinets kvalitet, eftersom druvorna inte behöver transporteras, utan tas direkt från fältet till vingården.

Gårdens byggnad har även utrymmen speciellt utformade för att organisera provsmakningar och olika evenemang. Det finns också en modern butik där man kan smaka på och köpa viner. Den vackra gamla vingården finns också kvar i byn och är även den öppen för turer, provningar och evenemang.

Mallorcaguide rekommenderat ett besök till vingården Miquel Oliver:

Här kommer förslag på turer som man kan boka på vingården Miquel Oliver. Kontakta gården direkt per epost eller telefon för att boka.

”EMOTIVETOUR” (2 timmar)

En guidad tur genom gårdens vinkällare, som börjar med den äldsta gården som ligger mitt i centrum av Petra. En arkitektoniskt vacker byggnad från 1868. Därefter visas gårdens nya vinkällare, omgiven av vingårdarna. Det är i första hand här som tillverkningen sker. Besökarna får lära sig om gårdens familjehistoria och passion för vinet och dess produktion. Besöket slutar med en provning av 3 av gårdens viner.

”ENOLOGICTOUR” (1.5 timmar)

Denna tur fokuserar på vingårdarna och den nya vinkällaren. Besökarna får lära sig om processen att framställa vin och får kännedom om de olika druvsorter som växer på Mallorca. Det ligger mycket passion i produktionsprocessen och utarbetandet av ett bra vin. Besöket slutar med en provning av 3 av gårdens viner.

”TAPASTOUR” (2 timmar för minst 6 personer)

Besökaren får ENOLOGICTOUR, men med en mer omfattande provsmakning. Här erbjuds 5 av gårdens viner tillsammans med ett urval av typiska Mallorquinska tapas utarbetade från säsongsbetonade lokala produkter. För en extra kostnad på 5€ kan man också lägga till ett besök på den gamla vingården.

”GASTRONOMICTOUR” (3.5 timmar, för minst 10 personer)

Besökaren får ENOLOGICTOUR, men med en mer omfattande provsmakning. Här erbjuds 5 av gårdens viner tillsammans med en utsökt måltid från den typiska Mallorquinska gastronomin.

Öppettider:
Måndag-Fredag kl. 10:00-18:00
Lördag kl. 11:00-13:30

Hemsida: www.miqueloliver.com
Kontakt: bodega@miqueloliver.com
Telefon: +34 971 56 11 17
Adress: Carretera Petra-Santa Margalida, Km. 1’8. 07520 Petra