Booking.com
Booking.com
Booking.com

Bodegas José L. Ferrer

José L. Ferrer Ramonell grundades 1931 och vingården drivs fortfarande av samma familj, för närvarande 3: e och 4: e generationen. Den stora gården ligger i den vackra byn Binissalem och består av 120 hektar vinodlingar inom kommunerna D.O. Binissalem – Mallorca (Binissalem, Consell, Santa Eugenia, Santa Maria del Cami och Sencelles). I dessa vinodlingar finns främst lokala druvsorter som de röda Mantonegro och Callet och den vita Mollen, med sina exceptionella egenskaper och kvalitet, som ger en stark personlighet och en utsökt medelhavsbukett till vinerna. Förutom dessa odlas här även Cabernet Sauvignon, Syrah, Tempranillo, Merlot, Moscatel och Chardonnay.

Detta markområde har optimala förutsättningar för att odla druvor. Med en terräng av brun kalksten, en höjd mellan 80 till 200 meter och perfekt väder (genomsnittlig årlig nederbörd på 450 mm och skydd av bergskedjan Serra de Tramuntana). Detta ger vinerna en exklusiv personlighet som påminner om Medelhavets atmosfär.

José L. Ferrer kombinerar tradition med den senaste tekniken, och produceras viner i trä, cement och rostfria ståltankar. Åldringen sker i de noggrant utvalda två tusen faten amerikansk och fransk ek, som förvaras i vingårdens underjordiska källare, och därefter raffineras i flaskan. Bodegan producerar ett brett sortiment av röda viner, allt ifrån unga viner till Gran Reserva, högkvalitativa Rosé och vita viner (med och utan trä), Brut Nature (Sparkling Wine), söta och ekologiska viner.

Mallorcaguide rekommenderat ett besök till Bodegan José L. Ferrer.

På Bodegan José L. Ferrer kan du göra gå en rundtur på vingården och museet, ta del av vinframställningen, samt provsmaka deras viner och gourmetprodukter i den nya butiken som är öppen för allmänheten. Se nedan ett förslag på en enkel vintur på gården inkluderat vinprovning och smakprov av lokala produkter. För fler förslag på vinturer med olika vinpaket och mat, läs mer på hemsidan nedan. Gården kan även skräddarsy besök för grupper med vinprovning, lunch eller middag.

Besök och vinprovning av 3 viner endast 10€ per person (ca 45 min)

Vinturen börjar i den gamla delen (1931) och fortsätter med ett besök av den nuvarande anläggningen och den nya delen av vingården (1996). Dessutom kan du besöka den gamla utgrävda källaren. Vinprovning av 3 av gårdens viner, “Quelitas” (typiska mallorska kex), ost från Menorca (Mahón) och druvmarmelad.
Turer dagligen (obs! måste bokas i förväg):
(mars-oktober) Måndag till fredag 11:00, 13:30 och 16:30. Lördag 11:00 och 16:30.
(november-februari) Måndag till fredag 11:00, 13:30 och 16:30.
Öppettider butik:
(mars-oktober) Måndag till lördag 10:00-19:00. Söndag 10:00-15:00.
(november-februari) Måndag till fredag 10:00-19:00. Lördag 10:00-14:00.

Telefon: +34 971 51 10 50
Hemsida: www.vinosferrer.com