Bodega Son Juliana

Bodega Son Juliana är en ny vingård som öppnade upp sina dörrar den 24 april 2019. Vingården ligger i Santa Eugenia, strax utanför Santa Maria del Cami, i hjärtat av Mallorca.

Passion i en flaska

”Det var alltid min dröm att göra mitt eget vin.” – Günther Zimmer

För att få drömmen att bli verklighet, så gjordes det en investering på den vackra ön Mallorca år 2013, för att starta en vinproduktion utan att egentligen ha tidigare erfarenhet inom sektorn. Samma år planterades de första vinstockarna och idag trivs nio olika druvsorter på ett område på 7 hektar.

Ambitionen har från början varit att tillämpa naturliga odlingsmetoder, inklusive sättet att tillverka och åldra vinerna. På Son Juliana avstår man från användningen av kemiska produkter i grödor och utför manuell vård. Vingården har utformats i enhet med den senaste tekniken för att kunna styra de olika stegen i processen.

Den energi som används för bearbetning och åldring av vinerna på Son Juliana kommer främst från solenergi och vindkraft. Vingården använder främst franska och amerikanska ekfat för åldrande. Målet är att producera naturliga viner av högsta kvalitet, av typisk Mallorkinsk stil.

Att producera vin är ren passion! Men också mycket arbete! Tack vare många olika samlade professionella erfarenheten, färdigheter och entusiasm, finns förutsättningen för att framställa högkvalitativa produkter och göra ett bra vin. Vingårdens team arbetar hårt i harmoni med naturen, och motiveras av målet att presentera ett gott vin och njuta av det tillsammans.

Günther – vinälskaren
Jonas – skaparen
Rafael – experten
Fernando – maskinisten
Toni – bonden
Thomas – vinodlingsrådgivaren
Axel – vinrådgivaren

Mallorcaguide rekommenderar ett besök till vingården Son Juliana:

Bodega Son Juliana erbjuder guidade turen på spanska, franska eller engelska, inklusive vinprovning, varje dag. Det är viktigt att man förbokar sitt besök genom att maila eller ringa. Man kan välja mellan en guidad tur och en vinprovning med 3 olika viner, eller en guidad tur och en vinprovning med 5 olika viner samt provsmakning av typiska Mallorkinska delikatesser. Gården har en butik och en terrass där man kan sitta och avnjuta sitt vin. Son Juliana kan även arrangera vinprovningar och andra event för större och mindre grupper.

Kontakta vingården direkt per epost eller telefon för att få information om priser och för att förboka ditt besök. Gårdens butik har öppet (från och med den 24 april 2019) onsdag, torsdag och fredag mellan kl. 11:00-18:00.

Hemsida: www.sonjuliana.de
Kontakt: info@sonjuliana.de
Telefon: +34 681 264 390
Adress: Carretera Santa Maria, Sencelles KM 7.2, 07142 Santa Eugenia