Vingården Bodega Biniagual

Vingården Biniagual är ett familjeföretag och en del av den lilla byn Binigual som består av 14 hus och ett kapell, samt omfattande jordbruksmark. Det är en självförsörjande gård som är helt integrerad i Mallorcas underbara landsbygdsområden.

Byn Biniagual, som ligger i hjärtat av Binissalems vinregion är känd historiskt för vinodling och dess jord är idealisk. Här pågick vinproduktion under många år tills en lusinvasion förstörde de flesta vinstockarna på Mallorca i början på 1900-talet. År 1999 planterade vingården Biniagual sina första vinstockar igen och gården började producera sitt eget vin igen 2002.

Jordbruksproduktion

Biniagual är en lantbruksgård som fokuserar på vinproduktion, men som även har 500 får, odlar spannmål och foder. Det finns också ca 4000 citrusträd på gården, inklusive apelsin, citron och klementinträd. Citronträden bär frukt året runt, medans apelsinerna och klementinerna är mer säsongsbetonade. Dessutom har gården omkring 2000 andra träd över 180 hektar, inklusive oliv- mandel-, johannesbröd-, fikon- och grenadinträd. Alla dessa är typiska för den mallorska landsbygden, och genom att vårda om dem så bidrar gården till att bevara Mallorcas traditionella landskap och landsbygd.

Vinproduktion

Vingårdens mål är att producera viner som tillfredsställer även de mest krävande gommar, och tid och manuell arbetskraft är nyckeln till detta. Gården vårdar sina vinrankor året runt. Från beskärningssäsongen i januari till skörden i september behandlas var och en av de 148 000 vinstockarna för hand minst sju gånger.

För att säkerställa att druvorna förblir oskadade, skördar gården dem för hand och lägger dem i små lådor. De tas sedan omedelbart till vingården. När druvorna har separerats från stjälkarna kyls de vid 8-14 ºC och placeras direkt i rostfria tankar. Vingården använder avancerad teknik under hela processen från vinframställning till lagring.

Istället för att använda kemikalier, använder gården naturliga metoder för att ta hand om sina vinstockar och skydda dem mot sjukdomar. Gården har rosenbuskar som varnar för förekomsten av sjukdomar innan de påverkar vinstockarna och från maj till september patrulleras vinodlingarna till fots minst tre gånger i veckan, ca 10km per dag, för att övervaka deras tillstånd.

Besök vingården Biniagual

En guidad rundtur på Finca Biniagual, är det bästa sättet att lära känna gårdens viner och bekanta sig med det hårda arbetet och den stora passion som krävs för att producera kvalitetsviner. Erfarenheten börjar i källaren, där du får lära dig mer om vinframställningsprocessen. Besöket följs av en provsmakning, där Cristina Basañez berättar om vinerna och svarar gärna på frågor.

Här kommer förslag på olika turer som man kan boka på vingården Biniagual. Kontakta gården direkt per epost eller telefon för att få information om priser och för att förboka ditt besök. Guidad tur och provsmakning tar cirka 2 timmar.

1. Besök av källaren med efterföljande provsmakning av gårdens viner och olivolja. Serveras tillsammans med bröd.

2. Besök av källaren med efterföljande provsmakning av gårdens viner och olivolja. Serveras tillsammans med kalla tapas (skinka, ost, Mallorquinsk grönsakspizza, oliver och bröd).

3. Besök byn Biniaguals, sedan guidad rundtur i källaren med efterföljande provsmakning av gårdens viner och olivolja. Serveras tillsammans med kalla tapas (skinka, ost, Mallorquinsk grönsakspizza, oliver och bröd).

Hemsida: www.bodegabiniagual.com
Kontakt: info@bodegabiniagual.com eller events@bodegabiniagual.com
Telefon: +34 971 511 524 eller för besök +34 690 224 007
Adress: Camí de Muro 11, 07350 Binissalem