Santa Catalina, Palma de Mallorca, restauranggata, gågata, Calle Fabrica, saluhall, Mallorca
Populära restauranggatan Calle Fabrica i Santa Catalina.

Palma de Mallorcas restaurangkvarter – La Lonja & Santa Catalina.

Restauranger finns det gott om inne i Palma de Mallorca men det är inte alltid så lätta att hitta till de restaurangtätaste kvarteren och gatorna. Därför önskar vi att tipsa om vart ni kan gå.


I området La Lonja som ligger precis väster om katedralen finner ni många restauranger och barer. Bli inte förvånade om entrén till restaurangen bara är en liten dörr, ligger några trappsteg ner eller gömd på en liten bakgata. I La Lonja finner ni kända restauranger som La Paloma, Ribello, Forn de Sant Joan, Wineing och den mycket kända baren Abaco. Men det finns betydligt fler, gå ett varv runt kvarteret och du finner säkert ett 20-tal till fantastiska restauranger. Några favoriter är bland annat köttrestaurangen Bruselas, fisk & skaldjurs restaurangen Caballito de Mar, och tapas baren El Cuerno.

Längre västerut, med cirka tio minuters gångavstånd från katedralen och La Lonja hittar ni området Santa Catalina. Här finner ni den underbara gågatan Calle Fabrica som är fylld med restauranger och uteserveringar. På sommaren är det fullt tryck här och utbudet av olika kök är stort. Vi kan varmt rekommendera Pintxo Pintxo Gorgorito, La Bottega de Michele, och Patrón Lunares. Men missa inte att även gå en sväng till gatan Sant Magi, som ligger fyra kvarter ner mot hamnen. Där hittar ni också många mysiga restauranger och barer. Bland favoriterna på gatan Magi hör italienaren A Casa Mia, libanesen Rotana och japanen Wasabi. Några andra restauranger i samma område som är värda att nämna är Simply Delicious by Ronen, Bros, La PerlaSumaq, Bunker´s och Koh.

På dagtid finner ni i Santa Catalina många mysiga fik, El Perrito och Fibonacci är två av dem, varav den sistnämnda även är ett bageri med helt underbara bröd.


Visa större karta