Booking.com
Booking.com
Booking.com

Restaurang Millo

Restaurang Millo öppnade i början av december 2016 och ligger i det berömda kvarteret Santa Catalina i Palma. Ägarna är fransmannen Loic Villepontoux och hans colombianska affärspartner, kocken Michel Guzmán som skapar moderna rätter, baserade på spännande, exotiska smakkombinationer från det traditionella colombianska köket och med lokalt producerade produkter för att stödja Mallorcas jordbruksekonomi.

Den lilla restaurangen är varm och välkomnande, med en lounge där du kan ta dig en drink. Millo är öppen för lunch och middag från tisdag till lördag och endast för middag söndag och måndag. En fantastisk plats att njuta av en kulinarisk resa som kommer att introducera dig till ny, okänd, men välsmakade mat.

Det colombianska köket
Colombiansk gastronomi är känd som “cocina mestiza” – en exotisk och unik blandning av inhemska, afrikanska och europeiska (särskilt spanska) kulinariska influenser. Produkter som chili, kokosnöt, yucca och majs i olika former är alla delar av colombianska köket. Smakerna är fruktiga, söta, kryddiga och rökiga. En viktig del av köket är också den smaksatta vinägern och fermenterade ingredienserna, som restaurangen gör själv och som används i flera utav rätterna.

Exempel på rätter
Menyn på restaurang Millo består av fisk-, kött- och grönsaksrätter. För dig som gillar fisk, prova på “sea bream” i ceviche-stil med en sås av frukten chontaduro, koriander, rödlök, sweet chili, lime och sockerrörs vinäger. Eller varför inte prova “Arepa” ett majsbaserat bröd med fläskkött, jordnötsgrädde, koriander och rödlök. På menyn finns också fläsk-, nöt- och lammrätter och som avslutning kanske en mousse av guava, guanabana, choklad och kokosnöt.

Kocken Michel Guzmán
Michel Guzmán föddes i Cartagena de Indias i Colombia. Han studerade matlagning i sitt hemland och avslutade sina studier i Lima, Peru. Han arbetade i fyra år som chefskock på restaurang Leo i Bogota, som numera rankas som nummer 16 av de 50 bästa latinamerikanska restaurangerna. Han har även arbetat i de europeiska Michelin restaurangerna Arzak och Martín Berasategui i Spanien, Richard Marco i Frankrike och Andreu Genestra i Capdepera på Mallorca.

Hemsida: www.millorestaurant.com
Facebook: www.facebook.com/MILLORESTAURANT
Kontakt: restaurante-millo@hotmail.com
Adress: Calle Caro 30, Santa Catalina, Palma
Tel: +34 871 04 04 13
Kök: Colombianskt
Prisklass: 25€-35€