Gå ut och äta med barn i Santa Ponsa, Palma nova, Magaluf

Äta ute är något som man gör ofta och med hela familjen på Mallorca. Stämningen är avslappnad och ofta livad, förutom på de mest formella platserna. Du möts av ett leenden när du kommer som barnfamilj och det finns en allmän tollerans och acceptans för barn.

Många restauranger erbjuder lite billigare barnmenyer ofta inklusive dryck och glass. Om inte, så är de flesta kockar vana med att improvisera för att maten skall passa även de små.

Det finns barnstolar på en del restauranger, men de är ofta få och ingat att lita på. Att hitta ett skötrum är näst intill omöjligt, förutom på de större och mer turistanpassade restaurangerna.

En viktig sak att tänka på är att de spanska mat-tiderna är helt andra än vad vi svenskar är vana vid. Lunch äts mellan kl 13:00-16:00 och middag mellan 20:00-24:00. De flesta restaurangern stänger mellan 16:00-20:00. Men det finns såklart undantag, speciell under sommarmånanderna och på de större resorterna.

Barnvänliga restauranger i Santa Ponsa, Palma nova och Magaluf:

El Balcón de María – Santa Ponsa
El Balcón de Maria har en terrass med fantastisk utsikt över Santa Ponsa bukten, och man har första parkett vid solnedgången. De har även en stor innerdel och ett lekområde för barn med studsmatta, bollhav och hoppborg. Menyn består av ett varierat utbud av tapas och andra spanska rätter. Kan verkligen rekommendera paellan!

Pirates Beach Bar & Grill – Magaluf
Nära stranden i Magaluf ligger denna BBQ restaurang som serverar stora portioner för små och stora magar. På menyn finns bland annat hamburgare, stekar, revbensspjäll, kyckling och annat från direkt från grillen. Med piratkänsla och mycket familjevänlig atmosfär, kan du med fördel ta med dig hela barnaskaran hit. De har en ”little pirates” meny för alla barn upp till 12 år.

Il Chiringo – Palma nova
Direkt på stranden i Palma nova ligger ett litet charmigt hus; Il Chiringo. Här kan du sitta med fötterna i sanden och se när barnen leker i sanden, medan du beställer in mat. Menyn består av spanska och internationella tapas, till bra priser.

Meson Son Ferrer – Son ferrer
Genuin spansk grillrestaurarang i rustik miljö och med en prisvärd meny. Restaurangen är mycket populär bland lokalbefolkningen och hit kommer hela familjen för att äta lunch eller middag. Det är den perfekta restaurangen för barn, då det finns en stor trädgård på baksidan som barnen kan utforska. Det finns lite ankor som vankar omkring, gungor och två hoppborgar. Njut av din mat medans barnen springer runt och leker i en trygg miljö.

Otto Rosso – Calvia
Perfekt familjerestaurang, med goda pizzor, stekar och hamburgare. Dessutom ett stort biorum med luftkonditionering för barnen, leksaker, en stor tv-skärm, en uteplats med studsmatta, fotboll och gungor. Kolla in deras Facebook sida, ibland har de specialerbjudanden.

ottorosso