Bästa restaurangerna för barnfamiljer i Alcudia

Äta ute är något som man gör ofta och med hela familjen på Mallorca. Stämningen är avslappnad och ofta livad, förutom på de mest formella platserna. Du möts av ett leenden när du kommer som barnfamilj och det finns en allmän tollerans och acceptans för barn.

Många restauranger erbjuder lite billigare barnmenyer ofta inklusive dryck och glass. Om inte, så är de flesta kockar vana med att improvisera för att maten skall passa även de små. Det finns barnstolar på en del restauranger, men de är ofta få och ingat att lita på. Att hitta ett skötrum är näst intill omöjligt, förutom på de större och mer turistanpassade restaurangerna.

En viktig sak att tänka på är att de spanska mat-tiderna är helt andra än vad vi svenskar är vana vid. Lunch äts mellan kl 13:00-16:00 och middag mellan 20:00-24:00. De flesta restaurangern stänger mellan 16:00-20:00. Men det finns såklart undantag, speciell under sommarmånanderna och på de större resorterna.

Här kommer några tips på barnvänliga restauranger i Alcudia:

Lunas Grill
En riktigt bra grillrestaurang i Alcudia, som förutom den stora terrassen även har en lekplats, där barnen kan leka säkert. Daglig underhållning i form av ”cover-bands” varje kväll gör att denna restaurangen uppskattas av både vuxna som barn. De har typiskt barnvänliga rätter som hamburgare, korv, schnitzel, pizza och spagetti på sin barnmeny. För vuxna rekommenderas grillspetten från restaurangens kolgrill.

The Terrace
The Teracce är en familjeägd brittisk restaurang med typisk engelsk meny, med currys, fish & chips, kött och hamburgare. Priserna är bra och portionerna stora. Alla barn som äter upp sin mat får en glass till efterrätt. Utanför finns en liten lekpark med gungor och en hoppborg som man betalar några euros för att barnen skall få hoppa en stund. Det finns även gratis WiFi för de större barnen. Du får alltid ett mycket bra bemötande på denna restaurang!

Pizzeria Don Vito
Pizzeria Don Vito är en bra italiensk restaurang som med fördel kan rekommenderas till barnfamiljer. Här serveras goda pizzor och fantastisk lasagne. Under högsäsong kan det bli väldigt fullt, och det krävs lite tålamod i väntan på maten. Barnen får färgpennor och pysselpapper att sysselsätta sig med och det ingår glass och en klubba i barnmenyn, mycket uppskattat.

Sa romana
Mycket barnvänlig restaurang med stor trädgård med både gungor, klätterborg, linbana och bilar. Dessutom serverar dom mat som håller hög kvalitet med bra variation. På denna restaurang har de tänkt till och serverar barnen först och de vuxna efter. Barnen kan leka medans de vuxna i lugn och ro kan njuta av sin mat. Försök att få med er barnen hem!

Dakota Tex Mex
Suverän grillrestaurang för både barn och vuxna, och med bra service. På menyn finns bland annat kötträtter, fajitas, burritos och mycket mer, och portionerna är generösa. När barnen ätit klart kan de leka i hoppborgen medans de vuxna äter. Prisbilden ligger något över snittet, men man får vad man betalar för.