10 Restaurang tips i Soller & Port de Soller

I en lummig dal på nordvästra Mallorca, ca 30 kilometer norr om huvudstaden Palma ligger den mycket populära lilla byn Soller. Hit kommer många dagsturister med det antika tåget från Palma och Soller är även en utgångspunkt för många vandrare och cyklister. Mitt i Soller ligger ett gammalt torg med flera mysiga uteserveringar.

Hamnstaden som har blivit en ort för sig själv heter Port de Soller och ligger bara nån kilometer ifrån Soller. Från Soller tar man sig enklast till Port de Soller med den gamla spårvagnen som går regelbundet. I Port de Soller finns sandstränder, en livlig hamn och en mysig strandpromenad kantad av restauranger och caféer.

För den som uppskattar god mat är Soller och Port de Soller ett mycket bra val. Kvaliteten på råvarorna är hög och man lägger stort värde och stolthet i sin matlagning. Det finns restauranger för alla smaker; fiskrestauranger, traditionella som serverar paella, Internationella med rätter och även några riktiga höjdare för de sanna gourmeterna.

10 förslag på bra restauranger i Soller och Port de Soller:

Klicka på restaurang namnet i listan för att länkas vidare till mer information. Se även restaurangernas placering på kartan nedan.

Can Llimona – Soller
“Litet, personligt townhouse i Soller, hemlagad prisvärd mat, jättegod pasta, dock ingen fast meny, fåtal bord så bordsbokning rekommenderas”

Kingfisher – Port de Soller
“underbart goda och kreativa fisk och skaldjursrätter, mycket vackert presenterade i en fantastisk miljö”

Aires de Japón – Soller
”riktigt bra japansk restaurang med intressant meny, fantastisk sushi, wakame sallad och tempura”

Randemar – Port de Soller
”välkomponerad meny med rätter för alla smaker, även mer innovativa kombinationer för den modige”

Luna 36 – Soller
”restaurang med mysig och lugn innergård, hög kvalitet och en riktig smakupplevelse, prismässigt lite dyrare än andra ställen ”


Es Passeig – Port de Soller
”härlig uteservering med utsikt över havet, himmelskt god mat, testa bland annat pommes med tryffelmajonäs eller tonfisk sashimi”

Agapanto – Port de Soller
”mysig restaurang på ett lugnt läge med utsikt över Port de Soller, engagerad personal och hög klass på mat och vin, lite dyrare än standard”


Salvia – Soller
”litet boutique hotell och restaurang med underbar trädgård, inomhus är det högt i tak och härlig atmosfär, jättegod och högklassig mat”

Casa Alvaro – Soller
”liten restaurang belägen i en gränd, trevlig personal, hög kvalitet på maten, testa med fördel deras jättegoda paella”

Espiritu Libre – Port de Soller
”familjedriven mycket prisvärd restaurang belägen på en liten shoppinggata i Port de Soller, spännande rätter till hög kvalitet, bra vegetarisk meny och riktig bra mojitos ”