Lantligt hotell, Capdepera Mallorca
Lunch på Hotell Predí Son Jaumell.
Booking.com
Booking.com
Booking.com

Restaurang Andreu Genestra

Andreu Genestra föddes i Inca på Mallorca år 1983. Efter restaurangskola och jobb i Barcelona kom han tillbaka till Mallorca. Hos Marc Fosh, som då höll till på Hotel Read´s, lärde han sig de kulinariska grunderna. På Son Brull, nära Pollensa, fick han den mallorquinska matlagningsgrunden som går som en röd tråd på Andreu Genestra. 2008 var han hos Ferran Adrià s El Bulli under en hel säsong och han upprepade detta under en del av 2009. I övrigt har han lagat mat på platser som London, Stockholm, Brasilien, Moskva, Paris och Miami medans han var kökschef på Hotel Barceló Formentor under 3 år. Men det var i Kuwait, efter att han hade skapat ett lag av åtta förstklassiga kockar till att arbeta för Kungafamiljen och Lazurd catering, då han insåg att det var dags att starta en ny fas i sitt liv.

Berikad av utlandserfarenhet öppnade han restaurangen Andreu Genestra på det rustika och lantliga Hotel Predi Son Jaumell i Capdepera. Restaurangen använder mycket egenproducerade produkter med allt ifrån olivolja till öl och vin där råvarorna odlas på egen mark i nära anslutning till restaurangen. Det serveras medelhavsmat och autentiska mallorquinska smaker förfinade med moderna tillagningsmetoder. Fick sin första Michelinstjärna 2015.

Adress: Carretera Cala Mesquida Km 1, Desvío Camino Son Moltó, 07580, Capdepera.
Tel: +34 971 81 87 96
Plats: Capdepera, Mallorca
Kök: Medelhavs, Spanskt
Prisklass: Avsmakningsmenyer 38€ – 80€
Hemsida: www.andreugenestra.com


Visa större karta